donderdag 4 augustus 2011

The Offseason: Part 7

Vorige week hadden de legendarische Michael Jordan op bezoek. MJ was niet alleen bekend om zijn talent om mensen te vernederen, zijn 10 scoring titels of zijn 6 kampioenschapsringen, maar ook om zijn 2 NBA dunkcontest titels.

De finale van de 1988 NBA Dunk contest tussen Jordan en Dominique Wilkins wordt door vele nog steeds als de beste dunk contest finals showdown gezien. Dat is echter niet geheel terecht. Hieronder de (naar mijn persoonlijk mening) beste NBA Dunk contest finals showdown, de finale van 2003. De reden dat deze video niet zo bekend is bij een ieder is omdat de belangstelling voor het dunk contest na de overwinning van Carter in 2000 flink was afgenomen, omdat er geen grote supersterren meer aan het contest meededen. De prestaties van Desmond Mason en Jason Richardson maakte het echter meer dan goed. By the way, Jason Richardson is de enige speler ooit die voor elke dunk tijdens een dunk contest een perfecte score van 50 van (het jurylid) Michael Jordan heeft gekregen.

Noot: Deze video gaat niet om de beste dunks tijdens het dunkcontest of de beste prestaties van een dunker. Het gaat slechts om de beste showdown in een finale tussen twee gelijkwaardige dunkers. Voor filmpjes waarbij 1 contestant de rest van het veld vernietigd verwijs ik naar de dunkcontests van 2000 (Vince Carter), 2005 (Josh Smith) en 2008 (Dwight Howard).Als een extraatje, een dunk van Jason Richardson tijdens het 2004 dunk contest.


Tan bun,
Hendrik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten