donderdag 4 augustus 2011

Opmerkelijke Fatu 8

Israëliër vindt flinke cheque in Klaagmuur

JERUZALEM - Een 22-jarige Israëliër heeft in de Klaagmuur in Jeruzalem een cheque van 100.000 dollar (70.000 euro) gevonden. Hoewel op het waardepapier staat dat het bestemd is voor de beheerders van de Klaagmuur, wil de vinder het zelf houden. Hij heeft een advocaat in de arm genomen.

Dat berichtte de krant Yediot Aharonot donderdag. De Israëliër was naar de Klaagmuur gegaan om te bidden, zoals veel gelovige Joden doen. Zij steken daarbij briefjes met hun smeekbeden tussen de stenen.
De man merkte een vreemd briefje op en opende het. Toen vond hij de cheque.
De rabbijn die de Klaagmuur beheert, Schmuel Rabinovich, noemde het ongehoord om briefjes uit de Klaagmuur te trekken om ze te lezen. Hij sprak van ,,godslastering en schending van de heilige Klaagmuur''. Waarschijnlijk moet een rechter bepalen wie recht heeft op de cheque.


Maar heel even serieus ... mensen vissen miljoenen munten uit wensfonteinen en nu gaat men moeilijk doen om een cheque in een klaagmuur? Heeft hij misschien een smokkel business ontdekt? Ik zou er niet van opkijken. Vandaar ook de toepasselijke foto...

grtz: Broeder Iman

1 opmerking:

  1. En 5 minuten na het internationaal publiceren van dit nieuws... Is de cheque niet langer meer gedekt...

    BeantwoordenVerwijderen