zaterdag 12 november 2011

Tattoo

Tatoeages hebben Ijsman altijd al gefascineerd. Van het moment dat ik de tatoeages op mijn vaders arm zag, had ik het idee er zelf ooit ook een te nemen. Het mooie van tatoeages is dat het een expressie van gevoelens, gedachten of wensen kan zijn. Heel veel mensen maken gebruik van de verschillende manieren om een tatoeage te nemen. Maar wie weet eigenlijk wat een tatoeage is en waar het vandaan komt.

Een tatoeage is een versiering van het lichaam met onder de opperhuid aangebrachte inkt. Sommige mensen denken dat het woord Tatoeage afkomstig is van het woord Tatu. Tatu is een Tahitiaans woord welke vlek of streep betekend.

Tatoeages worden aangebracht door met naalden de inkt onder de opperhuid aan te brengen. Over het algemeen worden hiervoor speciale tatoeage machines gebruikt. Deze machines maken gebruik van een meerdere naalden die heel snel (100 keer per seconde) over de huid heen gaan. Dit doet best wel veel pijn. Mensen die veel tatoeages hebben geven aan niet zo veel pijn te voelen. Volgens hen zijn er op het lichaam vooral een aantal plekken waar de pijn het ergst is.
De rest van het lichaam valt ontzettend mee. Uit bepaalde websites blijkt dat tatoeages al 2000 jaar voor Christus bestonden. Toen werden deze nog met een naald aangebracht en kon een tatoeage ook nog niet verwijderd worden. Heden ten dagen is dat wel een mogelijkheid. Door middel van verschillende laser technologie├źn bestaat nu de mogelijkheid een tatoeage weg te branden.

Zoals ik al eerder aangaf laten mensen tatoeages aanbrengen om een boodschap of een gevoel te uiten... Als afsluiter nog een tatoeage die ik tegenkwam online. Een beetje een optische illusie en tegelijkertijd echt kunstwerk.


Greetz
Ijsman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten