woensdag 29 juni 2011

Copa America begint

Aanstaande Zaterdag is het weer zover.

Dan zullen Argentinië en Brazilië uitmaken wie zich de beste van Zuid-Amerika mag noemen.

De favorieten zijn ook meteen de organisatoren : Argentinië.

Gaat het back tot back wereldvoetballer van het jaar Lionel Messi een keer lukken om ook zijn Argentijnse fans tevreden te stellen?

Hun grootste concurrent tevens aartsrivaal Brazilië zal ook serieus een gooi naar de prijzen doen. Als je het mij vraagt is hun selectie ook completer dan die van Argentinië maar het zal spannend worden.

Outsiders zijn Chili, Colombia en Uruguay.

Als Chili hun spel van vorig jaar tijdens de groepsfase van WK laat zien gooien ze hoge ogen om de halve finale te halen.

Uruguay mag ik natuurlijk ook niet onderschatten maar overtuigen kunnen ze me helaas nog (steeds)niet een kwartfinale plek zit er echter wel zeker in.

Ik hoor goede verhalen over Colombia heb ze zelf nog niet in actie gezien. Maar het feit dat ik meer namen ken dan die van het elftal van Chili en Uruguay moet wel iets zeggen...

Onder de figuranten vallen ook Mexico B en Costa Rica om een evenwicht te creëren.

2 opmerkingen:

 1. nog geen uur na het publiceren van dit stuk kregen Giovanni dos Santos (ik zou hem nooit toestemming geven mits ik hem zou willen verkopen) en Marquez groenlicht om mee te doen. Kan iets leuker worden nu

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1. Brazilië
  2. Uruguay
  3. Argentinië

  Het is jammer dat aan de COPA niet hetzelfde gewicht als het EK toegekend wordt, anders zouden we allemaal kunnen aanschouwen hoe Messi zijn zuurverdiende voetballer van het jaar krediet zou verspelen wanneer hij zich moest bewijzen in een team dat NIET bestond uit wereldvoetballers (die zonder hem zomaar een WKtje pakken) die niets anders doen dan hem faciliteren in wedstrijden van scheidsrechters die nog schoensmeer aan hun lippen hebben van het kussen van zijn voeten in de kleedkamer wanneer zij het veld op marcheren.

  BeantwoordenVerwijderen