dinsdag 19 juli 2011

Thin, Thinner, Skinny!!!

We kennen allemaal de spijkerbroek, AKA JEANS. Bijna iedereen heeft een paar in de kast liggen en doet ze aan. Ze zijn er tegenwoordig in verschillende soorten en kleuren (bron foto: logicalharmony.net). Enkele grote namen zijn natuurlijk Levi’s, Diesel, Indian Rose, Nudie Jeans, G-Star en nog veel meer. Al deze grote namen zorgen voor een groot aanbod aan spijker artikelen. Van korte broeken, lange broeken, rokken tot jassen. Er zijn verschillende stijlen zoals Boothcut, Baggy, Regular fit, Casual en nog veel meer soorten. Een van deze soorten die de laatste tijd erg vaak gekocht wordt is de Skinny Jeans.

Veel vrouwen en de laatste tijd steeds meer mannen, vinden de Skinny Jeans lekker zitten. Een aantal van mijn vriendinnen en enkele vrienden zijn in bezit van een Skinny, zoals die vaak genoemd worden. Van deze mensen en van browsen online is Ijsman te weten gekomen wat deze broek zo speciaal maakt.

"De Skinny Jeans of slimfit Jeans is een zeer nauw aansluitende broek. Meestal is zo’n broek deels gemaakt van een stretchstof. Hoewel het skinnymodel afkomstig is uit de punkscene, is deze broek tegenwoordig erg modieus en algemeen aanvaard door de grote massa. De skinny jeans kan ook op een iets deftigere gelegenheid gedragen worden op voorwaarde dat je hem goed combineert." (bron: http://www.infotalia.com)

Ik vind het zelf leuk om te zien, wanneer bepaalde vrouwen deze aan hebben. Wat ik echter minder leuk vind, is dat sommige vrouwen en mannen denken dat ze de broek aan kunnen, terwijl die eigenlijk te klein of te strak zitten. Skinny Jeans zijn namelijk heel leuk, wanneer die goed zitten en de drager staan. Bij sommige mensen is er sprake van zoveel zegen (bigi bille) dat het aandoen van de broek hen ordinair doet overkomen. In de straat waar ik woon, zijn er een aantal meiden die goed gezegend zijn en, door deze broek aan te doen, steeds worden uitgemaakt voor ordinair. Dit kan allemaal voorkomen worden door lossere broeken aan te doen. Een andere praktische oplossing zou zijn dat deze dames een Apple Bottom Jeans aanschaffen. Die zijn ook strak, maar zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die gezegend rond lopen.

Het liggend aandoen van spijkerbroeken is een gebeuren, dat al sinds de jeugd jaren van mijn ouders speelt. In die tijd was het al zo, dat mensen strakke broeken aandeden. Het verschil is echter dat het altijd netjes bleef. Mijn boodschap is dat als een broek te, nadruk op de TE, strak is, je die liever niet aan kan doen. Skinny broeken dienen leuk te zitten, maar wanneer ik het raam van de auto uitkijk en een rollade in spijkerstof over straat zie lopen dan denk ik dat ze het niet heeft gesnapt. Dames wees blij met jezelf en houd je eigen waarde. Als de broek niet staat hoef je niet mee met de stroom. Jongens wees eerlijk tegen je vriendin. Als het haar niet staat, zeg het dan eerlijk. Want uiteindelijk staat niet alleen zij, maar ook jij voor lul.

Voor de dames die er goed uitzien in Skinny Jeans, blijf ze vooral kopen en vooral aandoen.

Lobi Ijsman!

4 opmerkingen:

 1. heb jij ooit een skinny jeans aangehad? kan je je persoonlijke ervaring vertellen :p
  foto's!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mariposa Bellisima19 juli 2011 om 17:29

  Ghehehe...inderdaad enkele vd welgezegende dames zien rondlopen met TE strakke Skinny Jeans. Niet smakelijk. Same goes for the men who wear Skinny jeans...Het moet je ook staan, he! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen gezicht bij mannen! Het wereldmerk Tjokrodikoko, in Europa ook bekend als Choqreau di Coco doet afbreuk (zowel letterlijk als figuurlijk) aan de mannelijkheid.

  Manne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit nu in de tram en snap volkomen wat je zegt. Zag net een zeer ordinair uitziend meisje. Hoop niet dat dit haar bedoeling was. Te slecht dit.

  BeantwoordenVerwijderen