vrijdag 23 september 2011

Schaam je Amerika, Schaam je Georgia

22 Augustus om 5:07 heeft de staat Georgia het leven van een mogelijk onschuldige genomen. Door hem te injecteren met een dodelijk cocktail (executie ja).

Schuldig of niet het is belachelijk dat men bij zoveel twijfel overgaat tot een executie hier het verhaal:

Op 19 Augustus 1989 was de agent Mark Allen MacPhail bezig aan zijn bijbaan als security guard bij een Burger King restaurant. Er ontstond een ernstige ruzie op de desbetreffende hoek van het restaurant en Allen als agent zijnde besloot als agent in te grijpen. Dit liep niet goed af en Allen werd in de omschreven actie door een lange donkere magere man neergeschoten.Troy Davis die op dat moment inderdaad bij de desbetreffende Burger King stond was daar aanwezig met een iets minder lange maar ook donkere magere vriend Sylvester "Redd" Coles( die ook nog eens bij de ruzie betrokken was) Troy werd als schuldige aangewezen door ooggetuigen en meldde zich daarom op 23 Augustus 1989 bij de politie.

Tijdens de originele rechtzaak werden er 9 getuigen gehoord waaronder Sylvester Coles van deze 9 getuigen hebben 7 na de de rechtzaak een andere verklaring afgelegd om twijfels of Sylvester Coles niet de dader was.

Troy Davis heeft altijd onschuld bekend en nooit een woord over Sylvester Coles gesproken. Op 26 Juni 2007 stuurde Desmond Tutu een brief naar het gerechtshof om de zaak Davis nogmaals te bekijken om een overvloed aan contradictie. Desmond Tutu en vele andere (donkere) leden van het senaat werden ook genegeerd pas toen de ex president Carter van zich liet horen werd de executie gestaakt en werden alle stukken opnieuw bekeken. Waaronder een nieuwe verklaring van 3 ! man dan Sylvester Coles op een feest in een dronken bui aan het opscheppen was over het feit dat hij een "cop killer" is en ze met hem op moeten passen. En het feit dat Sylvester Coles en Troy Davis alle 2 een kaliber .38 pistool hadden waarvan die van Coles nooit teruggevonden is en Troy Davis zijn exemplaar volgeladen was. Op 20 september wees de raad het verzoek af met 4 stemmen voor de executie en 3 tegen ( de raad bestond uit 4 lichte leden en 3 donkere ik heb de stemmen niet gezien maar ik denk dat ik ze goed gok) en zou Troy Davis de volgende dag! geëxecuteerd worden.

Troy Davis is nu mogelijk als onschuldige geëxecuteerde nr 11 in de Verenigde Staten. Van deze 11 (Stanley Tookie William staat ook op de lijst) waren 7 van dezelfde afkomst en nog eens 3 van een andere afkomst (buren van de Verenigde Staten) Ik zeg niet dat het racistische actie`s zijn maar ik ontken het ook niet.

Google alle bewijsmateriaal en google de bijbehorende wetten als je er zin in hebt en blijf net als ik verward, verontwaardigd en mogelijk teleurgesteld in het rechtssysteem.

Grtz : Broeder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten