donderdag 22 september 2011

Wie is Broeder Iman?

Broeder Iman Nawwalnam (25 November 1970 te Paramaribo) Is een zelfstandig ondernemer en activist.

Iman heeft zijn jonge jaren in Suriname doorgebracht maar werd tijdens de Coup in 1981 als 10 jarige jongen door zijn moeder meegesleept naar Nederland en moest zijn vader (toen vakbondslid) en vrienden achterlaten.

Iman heeft deze actie nooit begrepen en hierdoor op jonge leeftijd een afkeer tegen Nederland gekregen omdat in zijn jeugdige ogen Nederland de oorzaak was van dit alles.

Iman werd in Nederland tot zijn moeders grote verbazing 2 klassen teruggezet omdat hij het schooljaar niet afgerond had en geen rapporten (die lagen bij zijn vader) kon overleggen. Reden hiertoe was dat Iman een toelatingstest moest doen en dacht dat als hij deze slecht zou afronden hij terug naar Suriname gestuurd zou worden.
Iman had het dus veel te makkelijk in de klas en ging dus kattenkwaad uithalen. Dit alles resulteerde tot een overplaatsing naar een school voor “moeilijke” leerlingen. Op deze school begon Iman serieus te worden en slaagde als beste student voor de middelbare school. Omdat hij van een “moeilijke” school afkwam moest hij de lange weg LBO-MAVO-HAVO afleggen waardoor hij in 1993 als 22 jarige man zijn havo diploma in ontvangst kon nemen. Omdat Iman geen zin meer had in school besloot hij zich in te schrijven voor de Militaire academie. Door Iman zijn verschrikkelijke afkeer tegen autoriteit moest Iman zijn Moeder hem schreeuwend van een trainingskamp op komen halen waar hij zijn Majoor te lijf was gegaan omdat die hun van de grond liet eten na het mislukken van een trainingsopdracht.Omdat Iman zijn moeder hem niet langer in huis wilde laten en hem forceerde werk te zoeken begon Iman als schoonmaker op een assurantiekantoor hier kwam hij in contact met Broeder Toby. Broeder Toby was lid van een militante organisatie die opkwam tegen onrechtvaardigheid en racisme in Nederland. Iman voelde zich enorm aangetrokken tot deze organisatie en liet zich omdopen tot Broeder Iman Nawwalnam zijn Afrikaanse achternaam. Op Kantoor raakte hij in contact met Winnie en na enkele malen met haar gesproken te hebben wist Broeder Iman het zeker hij was verliefd maar hij wist dat hij als schoonmaker geen indruk op deze vrouw kon maken. Iman heeft zich daarom ingeschreven voor de schriftelijke beroepsopleiding assurantie van 2 jaar en wist deze binnen 6 maanden af te ronden. Dit kwam een manager op kantoor te oren die hem meteen een baan aanbood. Een maand later trok Broeder bij Winnie in, 2 maanden later was Winnie zwanger van hun eerste kind en weer 5 maanden later trouwde ze.

De geboorte van Broeder Iman `s eerste kind Jamal 1 januari 1994 maakte zo een indruk op hem dat hij zich weer inschreef voor een zwaar traject van een 2 jaar tot schade expert die hij zonder moeite af wist te ronden. Zijn werkgever was heel tevreden met hem en hij kreeg de ene compliment na de andere maar zag het nooit terug op zijn loonstrook. Toen Broeder Iman er tijdens een kerstborrel in 1997 naar vroeg werd hij door de op dat moment dronken manager die hem had aangenomen ( inmiddels onderdirecteur) voor 10 anderen vernederd door de woorden: Ik heb je als geen leven hebbende schoonmaker aangenomen en nu probeer je je als geld georiƫnteerde wolf voor mij te presenteren? Voor mij ben je nog steeds die schoonmaker hoor Iman.

Deze woorden raakte Broeder zo diep dat hij het niet meer op kantoor zag zitten. De inmiddels zwangere van een 2e Winnie probeerde hem te kalmeren en uit te leggen dat de man in kwestie dronken was en het echt niet zo bedoelde. Broeder wilde echter niks horen en werd dus begin 1998 ontslagen. Broeder kwam in de ww terecht maar toen er een paar weken later op het nieuws door een lid van de tweede kamer ter sprake gebracht werd dat er teveel allochtone van Surinaamse en Antiliaanse afkomst in de ww zaten zegde Broeder Iman deze uitkering op. En begon vanuit huis voor kleine kantoren administratief werk te verrichten iets wat hem zelfs meer dan de ww uitkering opleverde. Na een artikele over Internet en aandelen gelezen te hebben begon Broeder zich te verdiepen in aandelen iets waar hij een enorm talent voor had want hij wist zijn ontslagvergoeding van 2500 gulden binnen een halfjaar te vertienvoudigen naar 25000. Winnie zag het helemaal niet zitten dat Broeder maar de hele dag thuis werkte, kranten zat te lezen en telefonische orders doorgaf maar niks aan het huishouden kon doen en geen aandacht aan haar gaf maar wel aan zijn kinderen.

Na de zoveelste ruzie gaf Winnie begin 2001 aan van Broeder te willen scheiden. Broeder die inmiddels 250.000 gulden had voelde de bui hangen en besloot 125.000 gulden aan hete internet aandelen te kopen zodat hij maar 62500 aan Winnie hoefde af te staan en dit genoeg voor haar en de kinderen zou zijn. Winnie haar advocaat kwam hier echter achter en de rechter besloot dat Broeder zijn Aandelen mocht houden en Winnie de overgebleven 125.000 gulden zou krijgen. Precies een maand na deze uitspraak was de "internetbubble" beurscrash en liet Broeder met nog maar 10.000 gulden over. Broeder wilde niks meer over aandelen weten en gebruikte net voor de invoering van de Euro zijn geld om een schade kantoor op te richten. Zijn kantoor liep heel goed tot Iman erachter kwam dat dezelfde manager die hem zo vernederde stiefvader van zijn kinderen was geworden.

Iman wilde niks meer weten over Nederland en Nederlanders (m.u.v. de vrouwen) dus nam afscheid van al zijn Nederlandse klanten (70% van zijn klanten bestand) en spaart sinds die dag om met 100.000 euro terug naar Suriname te kunnen keren en daar een onderneming te kunnen starten. Dit gaat echter uiterst moeizaam omdat hij nog Alimentatie moet betalen over het bedrag dat hij verdiende toen zijn klantenbestand groter was. Proposition Mo die de afgelopen jaren bevriend is geraakt met hem (maar zich distantieert van bepaalde van zijn gedachtes) wist hem onlangs te overtuigen weer in aandelen te stappen. Broeder heeft als doel binnen 10 jaar eindelijk voorgoed terug te kunnen keren naar Suriname en heeft daar inmiddels al een netwerk opgezet dat hem daar succesvol zou kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten