donderdag 6 oktober 2011

Busta Rhymes

"I ain't animated like say a Busta Rhymes" - Jay-Z on What More Can I sayDe laatste tijd is Busta Rhymes weer zichtbaar aanwezig op features. Wat Busta altijd onderscheiden heeft van andere rappers is zijn energie. Zijn geanimeerde stijl van rappen, met bijpassende visuals in zijn video's, heeft altijd een originaliteit toegevoegd aan een sterke flow en in mijn mening minder sterke lyrics. Busta's albums waren altijd een Blockbuster gebeuren. Hij is het typisch voorbeeld van hoe TV killed the radio star.

Toen hij uitkwam met Woo-Hah had hiphop nog nooit zoiets gehoord.Tot de dag van vandaag is Gimme Some Mo' een van de origineelste hiphop video's.


Busta gebruikte CGI (en ging over het budget) met zijn hit met Janet

Busta's stijl was van invloed op Puffy en Ma$e, Missy Elliot en een hele generatie imitators. Maar Busta heeft het nooit puur van zijn stijl moeten hebben. Als rapper heeft hij regelmatig de gimmicks en de beats opzij gezet of voorbij gestreefd. Wanneer men praat over de all time lijst van rappers, vergeet men vaak de naam te noemen van de man achter Break Your Neck, Touch It en de honderden features waarin hij elke MC op de track achterlaat qua energie, van Hit Em High tot de nieuwe Outro van Lil Wayne's album.

3 opmerkingen:

 1. Woohaa! Busta latest kill : Styles P - Harsh ft Rick Ross
  http://www.youtube.com/watch?v=OyU2asUdXiE&feature=youtube_gdata_player

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nothing beats the prelude to Gimme Some More.

  I've got 2 lawyers, 17 accountants and 8 other lawyers to watch the first 2 lawyers.

  Donald Trump delivers my newspapers in the morning and I don't even tip him.

  http://www.youtube.com/watch?v=DhzQMpQJHeU

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De reden dat Busta Rhymes nooit wordt genoemd is omdat hij een Five Percenter (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Nation_of_Gods_and_Earths) is en hij nooit een award heeft gewonnen. En aangezien dat hij ervan overtuigd is dat de zwarte man de orginele bewoner van de aarde is en het de laatste paar jaar weer in is om de blanke rapper de Grammy's te geven, zie ik daar geen verandering in komen.

  BeantwoordenVerwijderen