maandag 7 november 2011

Psychologie for dummies!

Een professor in Amerika heeft zijn klas gevraagd om iedere dag elk meisje met rode kleren te complimenteren. Na enkele weken was de hele cafetaria in rood gekleed. De meisjes zouden allemaal geconditioneerd zijn. Op die zelfde universiteit heeft een andere groep een poging gewaagd een docent te conditioneren. Dit hebben ze geprobeerd door iedere les alleen maar op te letten wanneer de docent aan de linkerkant van de klas stond. Verder waren de studenten enthousiaster en lachten ze om zijn grappen, wanneer de docent aan de linkerkant stond. Na twee maanden lukte het de studenten de docent helemaal de deur uit te krijgen.

Lijkt dit jou wat? Het lijkt Ijsman wel een grappig en briliant idee om zo zijn docenten te besturen. Probeer het op een kleine schaal of direct op een grote. Laat je vriendin altijd seks met je hebben hoe jij het wil. Kijk of het jou lukt iedereen iets rood aan te laten doen, of probeer je ouders iets te laten doen door iedere keer positieve aandacht te geven bij gewenst gedrag.

Let me know if it works,
Lobie Ijsman!

3 opmerkingen:

 1. ONZIN. Kan nooit werken. Ik geloof er niets van en om je te bewijzen dat het niet kan ga ik het doen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Conditionering werkt sowieso, maar er zijn meer regels aan verbonden dan hier boven zijn besproken. De geest van de geconditioneerde persoon mag ook niet te strek zijn.

  Een leuk filmpje van de Pavlov theorie:
  http://vimeo.com/5371237

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een leuke gedachte. Ik geloof ook dat zoals Sabiso zegt het niet zomaar zo simpel is en gaat. Wel proberen waard !

  BeantwoordenVerwijderen