zondag 9 oktober 2011

SWE: Fatu Foto

Bij deze mijn bijdrage aan de vaste rubriek van Fatukel.

Afgelopen week moest ik bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken langs voor een uitreksel. Zoals de meeste van jullie weten is het loket uitreksels altijd het meest bezochte loket van alle filialen van CBB. Op Combe is het zelfs zo druk daar er standaard twee loketten open zijn en soms het paspoorten loket ook nog wordt ingezet. Dat resulteerd meestal in een rij van Combe tot naar de Coppename, correctie Lachmonstraat. Dit is ook altijd de rij die mensen zien wanneer ze binnenkomen, waar ze hopen dat ze niet achter hoeven aan te sluiten en dat zij de uitzondering zijn die naar een ander loket kunnen. Natuurlijk eindigt iedereen met een zuur gezicht achteraan in de rij.

Behalve afgelopen donderdag. Toen besloten een paar slimme mensen dat er twee loketten waren, dus er ook twee rijen konden zijn, wat dus ook twee keer zoveel boroman's opleverde. Het opbreken van die ene rij (waar je altijd meteen kan zien als iemand voordringt) betekende meteen ook het einde van de sociale controle waardoor er een grote rel uitbrak. Gezien de rel vooral uit grof taalgebruik bestond heb ik besloten dat ik de volgende keer beter een filmpje kan maken.1 opmerking:

  1. hahahahahaha ja er zijn altijd van die boro mangs. je vreet je nieren gewoon, 't lastigste is, als jij heel lang staat te wacchten en Marietje, achter de baal besluit haar 'neef'of 'nicht' eerst te helpen...... is om gek van te worden

    BeantwoordenVerwijderen