maandag 5 september 2011

Surifatu Exclusive: Challenge to Perfection

Hoe is het idee tot stand gekomen?

Het idee is tot stand gekomen toen we een avondje aan het chillen waren met de boys in Suriname. Onder het genot van een borgoe cola en het prachtige uitzicht op de Surinaamse straten vanuit het balkon, begonnen we te praten over 'in shape' blijven. Onze vriendenkring behoort namelijk tot de veteranen klasse +27, een klasse waarin je wordt geconfronteerd met de dagelijkse verplichtingen die het merendeel van je tijd eisen. Als er dan nog wat vrije tijd over blijft, wordt al gauw de keuze gemaakt om bijvoorbeeld het uitgaansleven in te trekken om even stoom af te blazen. Het besef komt dan uiteindelijk dat deze lifestyle z'n tol eist op je lichamelijke conditie, want laten we eerlijk zijn: we zijn geen boys meer van 16 die na huiswerk te hebben gedaan even kunnen rennen naar Oase of Dolfijn om daar te gaan sporten. Je metabolisme als 27 jarige gaat er ook niet op vooruit. Al deze factoren tasten vaak genoeg je motivatie aan, waardoor je eigenlijk in een vicieuze cirkel terecht komt. Dus hoe motiveer je jezelf uiteindelijk om 'in shape' te blijven? Ons antwoord daarop was: 'collectieve motivatie'. Onze vriendenkring is namelijk het type dat elkaar zowel direct als indirect motiveert. De directe manier wordt natuurlijk toegepast volgens de welbekende(beruchte) Surinaamse methodiek:'bluffen en djaffen tegenover elkaar'. Hierdoor wil geen van ons onder doen voor de ander, wat dus een ideale vorm van motivatie uiteindelijk is. Nu is het zo dat deze methodiek het best werkt wanneer je elkaar 'face to face' confronteert. Heel even leek het alsof we op dat moment een probleem hadden, immers, een gedeelte van onze groep woont in Nederland en een gedeelte woont in Suriname. De oplossing lag gelukkig voor de hand: video reportages met behulp van sociale media. De naam 'Challenge to Perfection' kwam kort daarna in een creatief moment naar boven...met dank aan de borgoe cola's.


Wat houdt het concept in?

Het concept 'Challenge to Perfection' is simpel. Het doel is om binnen een jaar onze persoonlijke 'fysieke goals' te bereiken. het middel en tevens de manier om onze motivatie te behouden, is door elke maand een video update naar elkaar te sturen via facebook/surifatu/youtube met de maandelijkse progressie. Uiteraard zullen de video's gekruid worden met een mix van blufs, djafs en alle (Surinaamse)humor van dien. De 'Challenge to Perfection' is begonnen, de deelnemers zijn vastgelegd, de uitdaging is neergezet, het wordt buigen of breken. Follow us!

[Editor's note: De volgende update van Challenge to Perfection wordt in begin Oktober verwacht. Er zijn echter geruchten dat er binnen de Surifatu crew ook enkele Adonissen zijn die de challenge ook zullen aangaan. We benne benieuwd]

4 opmerkingen:

 1. zoveel gesproken, heeft ie wel wat gedaan? :S

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een proces en het neemt tijd. Waar vrouwen hakken kopen om langer te zijn en push up beha's aantrekken om hun rondingen te accenteuren, moeten mannen maanden lang zwoegen om er fysiek aantrekkelijk uit te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. vrouwen zwoegen ook. misschien moet ik ook een video maken :S i don't think people want to see that. 'cause women actually do the work outs and sweat in the gym!! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wie zijn de deelnemers?? mogen we de namen???

  BeantwoordenVerwijderen